West-Europa

West Europa is een veelzijdig vaargebied. Het biedt meer dan enkel grote steden als Parijs, Londen of Hamburg. Bij Southampton, de toegangspoort tot Londen, bevindt zicht onder andere ook het New Forest National Park. En bij Le Havre, de toegangspoort tot Parijs, kunt u de prachtige kust bij Etretat bezoeken. Vanuit Porto kunt u naar de prachtige Douro vallei rijden, waar u kunt zien hoe de druiven worden verbouwd en de wijnen proeven die hier vervolgens uit ontstaan. Achter elke bocht van de rivier ligt weer een ander schilderachtig plaatsje. Ook de Britse Kanaaleilanden kunnen onderdeel zijn van een cruise in west Europa, met bestemmingen als Guernsey en Jersey.
 
Wat minder bekende havens die aangelopen kunnen worden tijdens een West-Europa cruise zijn bijvoorbeeld Vigo in Noord Spanje. Een gebied met een prettige temperatuur en erg populair bij de Spanjaarden zelf. Het is een schilderachtige plaats met veel sfeer, een oude binnenstad, een citadel die de stad moest beschermen tegen talrijke indringers en de prachtige Santa Maria  kathedraal. Vanuit Vigo kunt u een dagtocht maken naar het Christelijke bedevaartsoord Santiago de Compostella.
 
Nog verder in het noorden van Spanje, aan de Golf van Biskaje, ligt de metropool Bilbao. De stad ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago Compostella. In de stad kunt u onder andere het beroemde Guggenheimmuseum bezoeken.
 
Dublin, gelegen aan de rivier de Liffey, is tegenwoordig helemaal "in" met haar trendy koffiehuizen, chique boetieks in Grafton Street en pubs, zoals de Temple Bar. Maar er is ook genoeg cultuur zoals de Christchurch Cathedral en het Trinity College.
 
De Kanaaleilanden zijn een bijzondere bestemming in dit vaargebied. St. Peter Port op het eiland Guernsey is een steeds populairdere bestemming geworden. Guernsey heeft een zonnig klimaat, mooie stranden en St. Peter Port heeft een bedrijvige haven, musea en een aantal historische bezienswaardigheden.
 
Uiteraard zijn dit maar een paar voorbeelden, want in West-Europa bent u niet snel uitgekeken. Een prettige bijkomstigheid is dat u niet ver hoeft te reizen want er vertrekken geregeld cruises naar West-Europa cruises vanuit Nederland of België.