Middellandse Zee

De Middellandse Zee heeft ontzettend veel te bieden. Of u nu voor zon en strand kiest of voor historie, cultuur en natuur. De verschillende landen en plaatsen hebben elk hun charme. Stelt u zich voor verschillende landen te bezoeken tijdens een reis, elke dag een andere plek te ontdekken en verschillende indrukken op te doen. De Middellandse Zee maakt het allemaal mogelijk.
 
De regio wordt vaak ingedeeld in oost en west. Het westelijke deel staat in het teken van zonnige eilanden met prachtige stranden, magnifieke landschappen, slapende vulkanen en historische steden. In het oostelijk deel vindt u onder andere invloeden van de Grieken, Romeinen en Moren. Naast cultureel erfgoed, kunst en cultuur, kunt u hier ook genieten van prachtige eilanden, stranden en de heerlijkste lokale gerechten.
 
Oost Middellandse Zee
Maak kennis met indrukwekkende bestemmingen, welke een rijke geschiedenis kennen door de invloeden van onder andere de Grieken, Moren en Romeinen. Bezoek prachtige eilanden, schilderachtige havens en historische tempels, kathedralen en moskeeën.
 
Acropolis, Parthenon, Dionysustheater, tzatziki en ouzo. Enkele trefwoorden voor een prachtige, afwisselende reis langs de verschillende Griekse eilanden. Maak kennis met de Griekse historie in Athene, de witte huisjes met blauwe daken op het hoog gelegen vulkanische eiland Santorini en proef de heerlijke lokale Griekse specialiteiten in de gezellige tavernes.
 
Bezichtig Dubrovnik, de ‘Parel van de Adriatische Zee’, een compleet ommuurde vestingstad. Istanbul met zijn sprookjesachtige moskeeën en paleizen, de Aya Sofia, het Topkapi paleis en de Blauwe Moskee. Slenter rond op de beroemde Grand Bazaar. Vanuit Kusadasi of Izmir kunt u Efeze bezoeken, het belangrijkste archeologisch gebied van Turkije met opgravingen uit de Griekse oudheid. Er wordt regelmatig een combinatie gemaakt met een bezoek aan Egypte voor de indrukwekkende piramides en Israël voor een bezoek aan Jeruzalem, één van de twintig oudste steden ter wereld. 
 
West Middellandse Zee
Denkt u aan Italië, dan denkt u aan Rome met het Colosseum, de Trevi fontein, Spaanse Trappen en het Vaticaan. Deze stad heeft ontelbaar veel prachtige gebouwen en monumenten te bieden. De indrukwekkende oude stad Venetië is gelegen op diverse eilanden in een lagune. Venetiaanse gondels, het San Marco plein, het Dogenpaleis en de Rialtobrug zijn slechts enkele hoogtepunten van de stad. Cruise langs de westkust van Italië en bezoek vanuit de havenstad Livorno het culturele en prachtige Florence of de beroemde toren van Pisa. Ook kunt u vanuit Livorno een tocht maken door een deel van Toscane.
 
De wereldstad Barcelona is bekend van de wereldberoemde kunstenaar Gaudí, van wiens hand onder andere het Park Güell en de basiliek Sagrada Familia afkomstig zijn. Snuif de Spaanse sfeer op tijdens een wandeling door de karakteristieke straatjes van de oude wijk Barrio Gótico of struin over de Ramblas. Deze 1200 meter lange boulevard loopt van de waterkant met het standbeeld van Columbus tot Plaça Catalunya.
 
Wandel in Nice langs het strand via boulevard Promenade des Anglais. Aan het einde van deze boulevard vindt u Park Floral Phoenix, een prachtige botanische tuin en dierentuin. Ook is de oude binnenstad een aanrader met de vele statige gebouwen.
 
Luxe, jachten, jetset en Formule 1 zijn kenmerken van Monte Carlo. Breng in stijl een bezoek aan het beroemde casino of wandel door de stad langs de luxe designer boetieks en het koninklijk paleis.